Το στοιχείο γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 8ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ».

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών.

«Η σταθερή πολιτική βούληση και επιμονή, σε συνδυασμό με τη σωστή αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων των υπηρεσιών μας, μετέτρεψε μέσα σε λίγους μήνες το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας σε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, σε επίπεδο ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων του για τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους συνταξιούχους και επιδοματούχους της», τόνισε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε:

«Το 2013 ήταν έτος μεγάλων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας, καθώς με την καθιέρωση του πληροφοριακού συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, από την 1 Ιουνίου 2013, χαρτογραφήσαμε, για πρώτη φορά, όλες τις σκιώδεις πλευρές του συστήματος, το θωρακίσαμε μέσα και από το σύστημα ‘ΑΡΙΑΔΝΗ’, και με το κλείσιμο του χρόνου φωτίσαμε και την αθέατη, ως τότε, πλευρά των προνοιακών επιδομάτων».