
Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χειριστείτε ερωτήσεις που θέτουν κατά κόρον οι συνεντευκτές θα σας βοηθήσουν να περάσετε στην πόρτα της εταιρείας! Μάθετε τις πιο πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να δεχθείτε!
Οι βασικές ερωτήσεις 1. «Μιλήστε μας λίγο για εσάς» 2. «Στην προηγούμενη/τωρινή εργασία σας, τι σπουδαίο πετύχατε;». 3. «Ποιες ήταν οι μεγάλες αποτυχίες σας και πώς τις αντιμετωπίσατε;». 4. «Ποιοι έφταιξαν για αυτές;». 5. «Για ποιον λόγο θέλετε να φύγετε από την τωρινή σας εργασία;». 6. «Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας;». 7. «Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροί σας στόχοι και πώς σκέφτεστε να τους πετύχετε;». 8. «Ποια είναι η γνώμη σας για την τελευταία εταιρία στην οποία εργαστήκατε;». 9. «Ποια είναι η γνώμη σας για τον προηγούμενο προϊστάμενό σας;». 10. «Αν είχατε να επιλέξετε να εργαστείτε στο τμήμα Α ή στο τμήμα Β, ποιο θα επιλέγατε;». 11. «Τι ξέρετε για εμάς;». 12. «Πώς χειρίζεστε την απόρριψη;»: 13. «Με ποιους ανθρώπους δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε;»: 14. «Μιλήστε μας για μια περίπτωση που ενεργήσατε χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου σας». 15. «Γιατί να σας προτιμήσουμε;»:
Οι ερωτήσεις παγίδες που χρειάζεται να απαντήσετε
Τι δε θα θέλατε να γνωρίζω για σας; Αποφύγετε να αναφέρετε αρνητικά στοιχεία σας («Είμαι ακατάστατη»). Αντίθετα, μοιραστείτε μια λεπτομέρεια για την οποία μπορείτενα αστειευτείτε («Φτιάχνω πολύ κακό καφέ!»). Έπειτα, χαμογελάστε και θα κάνει το ίδιο και ο άλλος.
Πού πιστεύετε ότι θα βρίσκεστε σε 5 χρόνια; Αυτός που σας παίρνει συνέντευξη είναι πιθανό να αποτιμήσει την αφοσίωσή σας στην εταιρεία. Καταστήστε λοιπόν σαφές ότι δεν είναι απλώς ένα μεταβατικό βήμα. Δώστε αυτή την αισιόδοξη, γενική απάντηση «Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να εξελιχθώ σε μία εταιρεία που σέβομαι».
Γιατί πρέπει να σας προσλάβω; Προωθήστε τον εαυτό σας με συγκεκριμένες απαντήσεις που υπογραμμίζουν τα ταλέντα και τη θέλησή σας («Δουλεύω σκληρά και έχω πολλή όρεξη») και ότι μπορείτε να δώσετε το 100%.
Το μυστικό
Η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων μιλάει αρνητικά (έως πολύ αρνητικά) για την προηγούμενη δουλειά. Αυτό (ακόμη και αν η εν λόγω εμπειρία ήταν η χειρότερη της ζωής σας) αποτελεί σοβαρό λόγο απόρριψης.
omorfamystika
Αφήστε μια απάντηση