H Κρις Έβανς (Chris Evans), η εγγονή του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, του γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (1922), έχει επιλέξει να ζει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον στις ΗΠΑ και να μην δηλώνει την γονιδιακή σχέση της με τον παππού της. Η μητέρα της, Σβετλάνα Αλληλούγεβα (Svetlana Alliluyevoy), αποφεύγοντας κι αυτή να συνδέεται με τον Στάλιν, είχε αλλάξει το όνομά της σε Λάνα Πίτερς (Lana Peters).

Η Κρις Έβανς μιμείται το κόμικ της δεκαετίας του ’80, Tang Girl.
Η Κρις λάτρευε τη μητέρα της, η οποία είχε αλλάξει το όνομά της σε Λάνα Πίτερς θέλοντας να κόψει κάθε δεσμό με τον πατέρα της.

Λοιπόν, η ιστορία πάει κάπως έτσι: Ο Στάλιν δεν ήταν και ο πιο ανοιχτόκαρδος άνθρωπος. Η δεύτερη σύζυγός του, η Ναντέζντα Αλληλούγεβα πέθανε το 1932. Σύμφωνα με μια ιστορική εκδοχή αυτοκτόνησε αυτοπυροβολούμενη λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, που τη βασάνιζε, αφήνοντας ένα σημείωμα που σύμφωνα με την κόρη τους ήταν «εν μέρει προσωπικό και εν μέρει πολιτικό». Επίσημα, πέθανε λόγω καρδιακού επεισοδίου ενώ οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι τη δολοφόνησε ο ίδιος ο Στάλιν. Φημολογείται ότι ο Στάλιν είπε στην κηδεία της πως «πέθανε ένας εχθρός». Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά: το Βασίλι και τη Σβετλάνα. Ο Βασίλι έλαβε υψηλή θέση στις τάξεις της σοβιετικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατηγορήθηκε για αλκοολισμό,εξορίστηκε στο Καζάν το 1960 όπου και πέθανε το 1962. Αποκαταστάθηκε κομματικά το 1999. Η Σβετλάνα αυτομόλησε από τη Σοβιετική Ένωση το 1967, μακριά από την πολυτελή ζωή που ζούσε στο Κρεμλίνο. Πέθανε στις ΗΠΑ στις 29 Νοεμβρίου 2011, σε ηλικία 85 ετών.

Η Σβετλάνα, η μητέρα της Κρις, στην αγκαλιά του πατέρα της, όταν ακόμα ένιωθε αυτή την αγκαλιά ως πατρική φωλιά.
Η Κρις σε ηλικία 15 ετών με την μητέρα της.
Η Κρις έχει χτυπήσει πολλά τατουάζ στο σώμα της. Ένα από αυτά δηλώνει την αιώνια αγάπη για τη μητέρα της.

Η σχέση της, 44χρονης σήμερα, Κρις (το πραγματικό της όνομα είναι Όλγα (Olga) με την μητέρα της ήταν πολύ στενή και αγαπημένη, είχαν μάλιστα μια πολύ όμορφη συνήθεια, να ταξιδεύουν ανά τον πλανήτη. Είναι η μικρότερη από τα τρία παιδιά της Σβετλάνα, το οποίο και έκανε με τον τρίτο της άντρα, τον Αμερικανό αρχιτέκτονα, William Wesley Peters. Η Κρις, διαθέτει βρετανική μόρφωση και ένα διατηρεί ένα μαγαζάκι με αντίκες στο Πόρτλαντ. Ζει μια έντονη και αρκετά αντισυμαβατική εξόχως χαρούμενη ζωή, από όσο μπορούμε να δούμε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook (Evans Chrese).

«Η μητέρα μου ήταν τα πάντα για μένα. Ήμασταν ένα σούπερ δίδυμο. Άλλοτε έκανε την μητέρα αυτή, αάλλοτε εγώ. Και φυσικά δεν συμφωνούσε με όσα έκανε ο πατέρας της. Γι’ αυτό και δεν ήθελε να έχει κάποια σχέση μαζί του. Υπήρξε μία περίοδος έντονης κριτικής εναντίον της από τον κόσμο, τόσο που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον εαυτό της» λέει σε παλιότερη συνέντευξή της η Κρις. «Αν εξαιρέσεις τις προσπάθειες προσαρμογής στην Αγγλία και στην Αμερική και την αποτυχημένη επιστροφή στη Σοβιετική Ένωση, το 1984, όταν η μητέρα μου εκδιώχθηκε από τη Δύση, μάλλον είχα πολύ νορμάλ παιδικά χρόνια» συνεχίζει.

Η μητέρα της Κρις, Σβετλάνα, σε συνέντευξή της λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή.
«Αυτή η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από τη μαμά μου» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας αυτής.

Είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε κυβερνητική θέση (στον τομέα των Δημοσίων Εισοδημάτων) αλλά προτίμηση την αυτοσχέδια μπίζνα της. «Η μία επιλογή κουβαλούσε το πνεύμα του ενθουσιασμού και η άλλη ήταν κουλ» δήλωσε δικαιολογώντας την επιλογή της. «Δεν είχα ποτέ ουσιαστική σχέση με τις οικογενειακές μου ρίζες. Η μητέρα μου με προφύλαξε. Μόνο στην εφηβεία μου είπε κάποια πράγματα. Δεν με έλεγε ποτέ Ρωσίδα, πάντα με χαρακτήριζε «τόσο Αμερικανίδα όσο και η μηλόπιτα» συμπληρώνει.

Η επιλογή των χτενισμάτων της Κρις ποικίλει από ακραία έως πολύ ακραία.
Ο Στάλιν με τα δύο παιδιά του, Σβετλάνα και Βασίλι.
Είχε την επιλογή να δουλέψει για την Αμερικανική Κυβέρνηση αλλά προτίμησε να ανοίξει το δικό της μαγαζί με αντίκες στο Πόρτλαντ.
Παλιές, χαρούμενες μέρες στης Σβετλάνα με τον πατέρα της.
«Η μαμά μου δεν με αποκάλεσε ποτέ Ρωσίδα» λέει η Κρις.
Η Κρις λατρεύει τους φίλους της, τα τατουάζ με τα οποία έχει καλύψει το σώμα της και το σκυλάκι της.
Η Κρις είχε άσχημη σχέση με τον πατέρα της. Η μεγάλη της αδυναμία ήταν η μητέρα της. «Ήμασταν τρομερό δίδυμο» λέει.