Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τους συναδέλφους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού είμαστε σήμερα εδώ. Επισκεφθήκαμε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τώρα βρισκόμαστε στη Μεγίστη για να πούμε χρόνια πολλά στους Αξιωματικούς, στους Υπαξιωματικούς, στους Στρατεύσιμους, στους Εθνοφύλακες, αλλά και στους πολίτες των νησιών, διότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους.

Γνωρίζουμε ότι το εθνικό έργο που επιτελούν, είναι ένα δύσκολο έργο, σε δύσκολες συνθήκες. Το μήνυμα ομοψυχίας εκ μέρους του ελληνικού λαού είναι αυτό το οποίο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι τα παιδιά μας, που προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Θα πρέπει η σκέψη όλων των Ελλήνων να βρίσκεται εδώ στο Καστελλόριζο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο και σε όλες τις Μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους πιλότους μας, που προστατεύουν τον εναέριο χώρο μας, στους κυβερνήτες των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα, στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειες τους, αλλά στη μεγάλη οικογένεια της Ελλάδας.