
Ο εισαγγελέας ζητά την άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγη ύψους 940.000 ευρώ.
Ο εισαγγελέας ζητά την άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγη ύψους 940.000 ευρώ και ξέπλυμα βρωμικου χρήματος. Συγκεκριμένα την ἀδεια απο τη Βουλή, ζητεί ο επικουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιαννης Δραγάτσης.
Με έγγραφό του προς την Εισαγελία του Αρείου Πάγου ο κ.Δραγάτσης ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν (σύμφωνα με όσα καταγγέλονται) την μη έκδοση αποδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε απο διεκπαιρέωση υπόθεσης την οποία χειρίστηκε ως δικηγόρος πριν από πολλά χρόνια.
Ήδη η δικογραφία για τον Αλέξη Μητρόπουλο έχει φτάσει στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να την μελετήσει.
Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο οτι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και απο τον έλεγχο , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητρόπουλος αρνεἰται τις κατηγορίες κι έχει καταθέσει στο ΣΔΟΕ στοιχεία ενώ εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό όμως δεν σταματά την πονική διαδικαςία που κινεί ο οικονομικός εισαγγελέας καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρω.
Τι απαντά ο Α. Μητρόπουλος
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης ζήτησε την άρση ασυλίας μου για φορολογική μου εκκρεμότητα, οφείλω στον ελληνικό λαό τις παρακάτω εξηγήσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος. Και συμπληρώνει:
«α)Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1453/2015 Πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την υπ’ αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του, που εκδόθηκαν μετά από σχετικό ερώτημα της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Κατερίνας Σαββαΐδου (ΔΕΛ Β1021392/ΕΞ 2015), η φορολογική μου υπόθεση είναι παραγεγραμμένη προ πολλών ετών.
β)Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 677/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας (προδικαστική) και την υπ’ αριθ. 3752/2015 (τελεσίδικη), το πρόστιμο που μου επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξα προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο, επειδή ήδη είχα νομίμως και πλήρως φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3259/2004 («επαναπατρισμός κεφαλαίων»).
γ)Όλα τα παραπάνω έγγραφα είχα γνωστοποιήσει με δική μου επιμέλεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, Προϊστάμενο του κ. Γ. Δραγάτση, με το υπ’ αριθ. 13018/28-5-2015 έγγραφό μου.
δ)Αντίστοιχο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση στις 7-11-2013 (αριθ. 6268/2013) που είχε αποσταλεί στη Βουλή στις 8-11-2013 (αριθ. 5573/2013), με το οποίο ζητούσε τον έλεγχο της περιουσιακής μου κατάστασης, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 21-11-2013.
ΚΑΛΩ άμεσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά κ. Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή μου από Υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν», καταλήγει.
Αφήστε μια απάντηση