
Την αδυσώπητη σύγκρουση μεταξύ «επιβίωσης» και «γενικού καλού» και την διπολικότητα του έλληνα ανέδειξε ο Στέλιος Ράμφος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Στην αδυσώπητη σύγκρουση μεταξύ της ατομικής «επιβίωσης» και του «γενικού καλού» ως μήτρα για την αδυναμία δημιουργίας πραγματικού κράτους αναφέρθηκε ο Στέλιος Ράμφος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
« Ο ‘Ελληνας νοιώθει αξιολύπητος και μεγαλειώδης ταυτόχρονα» διαπίστωσε ο κ. Ράμφος και μίλησε για την ανάγκη των «προσχημάτων» και την επιλογή του «αγνώστου» που μας επιτρέπει να « δικαιολογούμαστε μετά ότι δεν γνωρίζαμε».
Αναφερόμενος και στην πολιτική σκηνή και την επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα στις πρόσφατες εκλογές είπε « «Αν ήταν η λογική, τα γεγονότα δεν θα επέτρεπαν με τίποτα αυτό το πράγμα να συμβεί. Οι ψευδαισθήσεις “είναι νέος, τους άλλους τους ξέρουμε”, όλα αυτά τα πράγματα και το “να τού δώσουμε μια ευκαιρία”, τώρα βγάζει από τη μέση αυτά τα αγκάθια που είναι. Δηλαδή, στην πραγματικότητα, επιχειρούμε πάντοτε να επιλέξουμε με βάση αποφυγές. Η αποφυγή είναι το δύσκολο. Η αποφυγή είναι το να σκεφτούμε» .
Και σημείωσε « Έχουμε ανάγκη κάθε φορά από κάποιον να σκέφτεται για μας, γιατί το πρόβλημα εαυτού είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δηλαδή, εδώ και πολλούς αιώνες, έχει πάθει πια, μη αναπτυσσόμενη ιστορικά, ψυχολογικά, μια καθίζηση, η οποία τώρα έχει φτάσει στα άκρα.»
Ερωτηθείς για το ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες για εκλογή στη ΝΔ φωτογράφισε το…άγνωστο
«Σε αυτόν που δε ξέρουμε καθόλου (κλίνει η εκλογή). Αυτός έχει τις περισσότερες πιθανότητες (ενν. τον Απ. Τζιτζικώστα). Έχουμε ανάγκη από προσχήματα, για να δικαιολογούμαστε. Τον άγνωστο μας βολεύει πάντα. Εκτός αν, εν τω μεταξύ, συμβούν – δεν ξέρω τι πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι το άγνωστο ξεκινάει με μια υπεροχή. Επειδή θα μπορείς να δικαιολογηθείς γι’ αυτό μετά.»
Αφήστε μια απάντηση