
Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η θητεία της δημοτικής αρχής και συμπληρώνονται 3,5 χρόνια δράσης του Καλλικρατικού δήμου Μακρακώμης .
Η εφημερίδα μας «το σπίρτο» ασχολήθηκε συστηματικά με την αντικειμενική παρουσίαση όλων των γεγονότων δημοτικού ενδιαφέροντος κάνοντας αυστηρή κριτική προς την δημοτική αρχή, αλλά και καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες προς αξιοποίηση , προς τον δήμαρχο τους αντιδημάρχους και κάθε αρμόδιο
Δυστυχώς με καμία από τις προτάσεις μας δεν ασχολήθηκε ο κ. δήμαρχος και οι συνεργάτες του.
Μερικές από αυτές….. όπως, η παραχώρηση του φυτώριου, από το υπουργείο γεωργίας, στον δήμο για αξιοποίηση, η σύνταξη μελέτης για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο, η βελτίωση της επικίνδυνης διασταύρωσης της οδού Κ. Λιάσκα με τον εθνικό δρόμο προς Καρπενήσι, το σχέδιο πόλης που λιμνάζει, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στα βόρεια όρια της Μακρακώμης , έμειναν στα άγραφα.
Δείτε όμως ένα έργο της τελευταίας στιγμής που η δημοτική αρχή, το ξεκίνησε παραμονές της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Θα μου πείτε «κάλιο αργά παρά ποτέ» έστω και αν έρχονται εκλογές τον άλλο μήνα.
Για την αλήθεια και την ιστορία όμως πρέπει να τονίσω ότι, η μελέτη για την ανάπλαση του ηρώου των πεσόντων την βελτίωσή του και σε χώρο αναψυχής, ήταν έτοιμη από το 2010 από την προηγούμενη δημοτική αρχή του τεως δήμου Μακρακώμης, την οποία δεν πρόλαβε να την εντάξει και να την δημοπρατήσει .
Την υλοποίηση πάντως του έργου αυτού την στήριξαν όλοι οι σύμβουλοι και κύρια αυτοί της αντιπολίτευσης.
Εκείνο όμως που είναι απορίας άξιο είναι τα ποσά που δαπάνησε η δημοτική αρχή για την πόλη της Μακρακώμης στα 3,5 χρόνια της θητείας της. Διαβάστε και κάντε σύγκριση.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Για ολόκληρο τον δήμο στα 3,5 χρόνια δαπανήθηκαν ποσά ύψους, περίπου 4 εκατομμυρίων για … επενδύσεις έργων.
Για την πόλη της Μακρακώμης δεν έχω το σχετικό ποσό, αλλά επειδή εγώ δεν είδα κανένα νέο έργο, εκτός και αν είναι αόρατο, θα ήτανε ενδιαφέρον για όλους μας να κάνουμε συγκρίσεις με το παραπάνω ποσό, των 4 εκατ. και το ποσό που διατέθηκε για την Μακρακώμη και τότε, όπως λένε, «ο ευρών αμοιφθήσεται».
Γράφει για “το σπίρτο” ο Βασίλης Η. Τουρλάκης
Αφήστε μια απάντηση