Δηλώσεις για τις οικονομικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ιδιαίτερη έμφαση στη “Λίστα Λαγκάρντ”, έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε στην κριτική για την κωλυσιεργία που έχει σημειωθεί στην υπόθεση με τη φράση “περιμένετε και θα δείτε“. “Θα έχουμε αποτελέσματα όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και από άλλες λίστες. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι“, σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ και συνέχισε:

Αποτελέσματα, ήδη, έχουμε σιγά σιγά. Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα“.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε συζήτηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο, για το πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

parapolitika