
Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Η επιτροπή επικαλέστηκε την υπουργική ιδιότητα των βουλευτών κατά την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται (μήνυση Γεωργιάδη σε Πολάκη και Κουρτάκη σε Καμμένο) προκειμένου να μετατρέψει την άρση ασυλίας σε αίτημα για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής (να πάνε δηλαδή με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος).
Με λίγα λόγια, τόσο ο Π. Πολάκης, όσο και ο Π. Καμμένος δεν θα βρεθούν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον της Ολομέλειας, αλλά οι υποθέσεις τους θα τεθούν στο αρχείο, εκτός αν 30 βουλευτές καταθέσουν αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής (δεν συμβαίνει για τέτοιες υποθέσεις).
Πάντως, στην άποψη περί υπουργικού αδικήματος συνέκλιναν μόνο τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα (με εξαίρεση την ΕΚ που δήλωσε παντού παρών) ζήτησαν την άρση των ασυλιών.
Κατά τα λοιπά, η Ολομέλεια θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών. Πρόκειται για τον Ανδρέα Λοβέρδο για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, για τον Μάριο Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις και για τον Αριστείδη Φωκά για ιδιωτική του υπόθεση.
Προαναγγελία Πολάκη για νέες διώξεις
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίματα άναψαν τη στιγμή της κατάθεσης στην επιτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Και αυτό γιατί ο υπουργός διεμήνυσε πως βάσει των όσων έχει δει από την τιμολόγηση των φαρμάκων στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου, θα έρθει σχετική δικογραφία και για τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ αλλά και της ΔΗΣΥ, με τον Γ. Γεωργαντά να ρωτά αν πρόκειται για πληροφορία από την κ. Τουλουπάκη με τον κ Πολάκη να απαντά: «όχι, τώρα πριν δύο χρόνια που της πήγα τους φακέλους. Αλλά από τα στοιχεία που πήγα και όλα όσα ακούστηκαν στην εξεταστική, η υπόθεση Γεωργιάδη θα πάρει το δρόμο του Λοβέρδου. Υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση από την εισαγγελία διαφθοράς ότι η υπόθεση του βρίσκεται σε έρευνα. Επομένως υπάρχουν στοιχεία».
Αφήστε μια απάντηση