
Αυστηρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα θέματα της Παιδείας άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για υποκρισία και καταγγέλλοντας ότι περίπου 37.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών.
Δεν υπάρχουν λεφτά για τους παιδικούς σταθμούς επειδή για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτεραιότητα έχουν οι υπουργικοί σύμβουλοι, δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού, προσθέτοντας: «και η κυβέρνηση πανηγυρίζει!».
«Ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει. Μη κρατικά πανεπιστήμια τώρα. Έχετε τα παιδιά σας έξω, ο πρωθυπουργός έχει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και εσείς επιτίθεστε στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχετε υποκρισία. Πριν από εσάς οι Χουνταίοι είχαν απαγορεύσει τα ιδιωτικά σχολεία», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.
Γι’ αυτή την τοποθέτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχτηκε τα «πυρά» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά και σε έντονο τόνο.
Αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι τα ρολόγια των θρησκευτικών πρέπει να πάνε στο 2016 και υπογράμμισε. «Τα παιδιά μας παιδεύονται περισσότερο, οι γονείς πληρώνουν περισσότερο …για να έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού και αναρωτήθηκε: «Μία ώρα την βδομάδα φυσική, πληροφορική, βιολογία και δύο ώρες θρησκευτικά; Το σύγχρονο σχολείο χρειάζεται περισσότερο θρησκευτικά από επιστήμες; Πρέπει να τολμήσουμε και πρέπει να τολμήσει και η Ορθόδοξη Εκκλησία».
Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε, παράλληλα, αξιολόγηση στην Παιδεία. «Να φύγουν όσοι δεν είναι ικανοί και όλοι οι άλλοι να χτίσουν ένα σχολείο σύγχρονο-δίκαιο-παραγωγικό. Χρωστάμε ένα καλύτερο σχολείο στους γονείς που βάφουν τις τάξεις και πληρώνουν από τη τσέπη τους την απογευματινή καθαρίστρια».
Υπογράμμισε δε ότι τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζονται σαν πεδία κομματικής δράσης, σαν στρατώνες για την εύρεση μαχητών και χειροκροτητών. «Αφήστε τους φοιτητές να συνεννοηθούν,να συμμετέχουν,να διεκδικούν. Αλλά όχι κατ’ εντολή της Κουμουνδούρου,της Χαριλάου Tρικούπη,της Πειραιώς», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Η ζημιά που κάνουμε στην οικονομία μπορεί κάποτε να διορθωθεί, η ζημιά που κάναμε στην παιδεία δεν διορθώνεται με υπουργικές αποφάσεις, συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια ήταν στα χέρια των κομμάτων τόσα χρόνια, άρα η ευθύνη είναι διακομματική.
Αναφορικά με την εκπαίδευση στα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων υπογράμμισε ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να φοβούνται, αντίθετα να φοβούνται την μη μόρφωση και τα γκέτο. «Τα προσφυγόπουλα έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Οι γονείς – πρόσφυγες έχουν υποχρέωση να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Πρέπει να είμαστε αυστηροί σε αυτό».
«Ο εθνικός στόχος στην Παιδεία πρέπει να είναι: τα ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.
KOOLNEWS
Αφήστε μια απάντηση