
Α. Το νόμιμο & το ηθικό
Πριν από λίγα χρόνια ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε συνδέσει το «νόμιμο» με το «ηθικό». Τότε όλοι είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικά και ηθικό.
Σήμερα… και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών στη Ελλάδα το δίλημμα του νόμιμου και του ηθικού τίθεται εκ νέου.
Ερώτηση: Είναι νόμιμο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος, διορισμένος από τον εν ενεργεία Δήμαρχο, να θέλει στις επερχόμενες εκλογές να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, κινούμενος πίσω από την πλάτη του Δημάρχου;
Απάντηση: Βεβαίως και είναι νόμιμο
Ερώτηση: Είναι ηθικό;
Απάντηση: Βεβαίως και όχι… είναι άκρως ανήθικο.
Β. Ο λαγός
Σε μερικές περιπτώσεις δεν υφίσταται ούτε νόμιμο ούτε ηθικό αλλά τα τερτίπια ενός λαγού που με το όπλο υπομάλης, ψάχνει τη παραμονή του στο προσκήνιο…. με τραγελαφικά αφηγήματα, μπόλικη δόση επικοινωνιακού τσαρλατανισμού κι όλα αυτά για τις δημοτικές εκλογές.
Ειρήσθω εν παρόδω, ο «λαγός» στην πολιτική εκτελεί τα συμφωνηθέντα με τον εντολέα του και στη συνέχεια το βάζει στα πόδια με διάφορα προσχήματα.
Και για να είμαστε και πιο αντικειμενικοί, η τακτική των πολιτικών «λαγών» είναι μια μεθοδολογία αντίστοιχη των γνωστών μας «non papers» και των επίσης γνωστών «κύκλων» κοντά στην εκάστοτε εξουσία.
Καλό σ΄αυτές τις περιπτώσεις ειναι ο «λαγός» να κρύβεται στο λαγούμι του και να μη «σείει τη φτέρη», γιατί τότε «κακό του κεφαλιού του».
Αυτά είχα να πω για όσα γενικά άρχισαν να εμφανίζονται εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Σημείωση: Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα ειναι τελείως συμπτωματική
Αφήστε μια απάντηση